1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Kunststof Frezen

Kunststof frezen heeft een heleboel voordelen. Een frees werkt bijvoorbeeld heel precies. Dit komt omdat een frees tot een duizendste millimeter nauwkeurig kan werken. Verder is nabewerking meestal niet nodig en er is weinig materiaalverlies. Naast het frezen van kunststof kunnen wij ook draaien. Dus ben je op zoek naar een bedrijf dat kunststof freest en tegelijkertijd unieke barcodes kan graveren? Dan ben je bij BMTEC Milling aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Alupanel-Dibond frezen

Alupanel/Dibond

HPL-Trespa frezen

HPL

HDPE frezen

HDPE

HMPE

HMPE

PEEK

PEEK

Polycarbonaat frezen

Polycarbonaat

Nylon frezen

Nylon

POM kunststof frezen

POM

Polypropyleen

Polypropyleen

Polystyreen

Polystyreen

PTFE frezen

PTFE

PVC frezen

PVC

PETG frezen

PETG

PMMA frezen

PMMA

SAN

SAN

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het frezen van een bepaald soort kunststof? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden met u door.

Waarom kiezen voor kunststof?

Er bestaan verschillende soorten kunststoffen die allemaal hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen hebben. Hierdoor zie je één kunststof bijvoorbeeld terug in de voedingsmiddelenindustrie, terwijl de ander gebruikt wordt in de petrochemisch industrie. Tevens kunnen kunststoffen toegepast worden in bijvoorbeeld de automobielindustrie, medische industrie, energie industrie, machinebouw of jacht- en scheepsbouw.

Door de voordelige eigenschappen van bepaalde kunststoffen, worden sommige soorten gebruikt ter vervanging van glas of metaal. Bijvoorbeeld omdat het een langere levensduur heeft, sterker is of niet oxideert.

Kunststof als glasvervanger

PMMA wordt ingezet ter vervanging van glas. Deze kunststof is namelijk 30 keer sterker en de helft lichter dan glas. Andere kunststoffen die in sommige situaties gebruikt kunnen worden ter vervanging van glas zijn PET-G en Polycarbonaat.

Polycarbonaat is 250 keer sterker en, net als PMMA, de helft lichter dan glas. Tevens kun je door de flexibiliteit van deze kunststof het haast niet kapot krijgen. Door de vandalismebestendigheid wordt Polycarbonaat dan ook wel gebruikt bij bushokjes.

PET-G is kwa eigenschappen een mix tussen PMMA en Polycarbonaat. Deze kunststof is sterker dan PMMA, maar minder sterk dan Polycarbonaat. Daarnaast is het chemisch resistent en brandvertragend.

Kunststof ter vervanging van metaal

POM is een sterke, slagvaste en corrosiebestendige kunststof. Bovendien kan het temperaturen aan van -50 tot maximaal 100 graden. Door deze eigenschappen is POM een goed alternatief voor staal.

Op zoek naar gefreesde kunststof halffabricaten?

Ben jij werkzaam in de jacht- en scheepsbouw, machinebouw, medische,- petrochemische,- energie-, automobielindustrie of een andere sector en op zoek naar gefreesde kunststof onderdelen op maat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.