1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Polystyreen frezen

Polystyreen (PS) is eenvoudig te bewerken. Dit maakt het gaten boren, sleuven, schroefdraad, passingen en verzinkingen frezen in het materiaal gemakkelijk. Het frezen van PS kunnen wij zowel op onze CNC freesmachine als vlakbedfreesmachine uitvoeren.

Wat is Polystyreen?

Polystyreen (PS) is een thermoplastische polymeer. Het materiaal is duurzaam, schok- en waterbestendig. Daarnaast is PS budget- en gebruiksvriendelijk en bovendien 100% recyclebaar. Door toevoeging van CO₂ of pentaan wordt Polystyreen ook vaak als schuim geproduceerd. Het schuim kun je onderverdelen in twee soorten, namelijk EPS en XPS.

PS is een stijve, slagvaste en hittebestendige kunststof. Daarnaast heeft Polystyreen een lange levensduur en is het ook nog eens 100% recyclebaar. Dit materiaal is echter alleen geschikt voor binnen. Polystyreen is namelijk niet uv-bestendig, waardoor het bij buitengebruik afbreekt.

Andere eigenschappen van PS:

· Schokbestendig

· Hittebestendig tot 70˚C

· Duurzaam

· 100% recyclebaar

· Budget- en gebruiksvriendelijk

De kunststof Polystyreen wordt onder andere toegepast in de bouw, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en reclame-industrie. Zo zie je Polystyreen bijvoorbeeld terug als isolatiemateriaal, verpakkingsmateriaal, behuizing of beschermkap van een machine.

Ook voor diverse reclame-uitingen wordt deze kunststof gebruikt. Denk hierbij aan displays, posterdragers, prijskaarten en lichtbakken.

EPS

Geëxpandeerd Polystyreen wordt al meer dan 50 jaar ingezet als isolatie- en verpakkingsmateriaal. EPS wordt ook wel piepschuim genoemd en bestaat uit 2% Polystyreen en 98% stilstaande lucht. Vanwege de stilstaande lucht is EPS een goede isolator. Naast de bekende witte kleur is piepschuim ook verkrijgbaar in het grijs. Het voordeel van grijs piepschuim is dat het nóg beter isoleert dan de witte variant.

XPS

Geëxtrudeerd Polystyreen (XPS) platen zijn vlakke isolatieplaten. Deze platen hebben een gesloten cellenstructuur waardoor ze in vergelijking met EPS resistenter zijn tegen waterdamp en schimmel. Dit maakt XPS geschikt als isolatiemateriaal voor vochtige ruimtes zoals vloeren en funderingsmuren van kelders, parkeerdaken en parkeergarages.

Bereken je prijs

Wil je Polystyreen op maat laten frezen? Upload je DXF bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Polystyreen frezen bij BMTEC Milling

Wil jij Polystyreen platen laten frezen bij BMTEC Milling? Of heb je vragen over de eigenschappen en toepassingen van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.