Freesletters voor buiten op maat kopen

Bij BMTEC Milling kun je terecht voor freesletters voor buiten. Deze frezen wij compleet voor je op maat. Dit kan uiteraard in de vorm van letters zijn, maar ook logo’s of reclame letters zijn mogelijk.

Uiteraard kun je freesletters die voor buiten geschikt zijn ook binnen toepassen.

Freesletters voor buiten? Kies voor kunststof!

freesletters-voor-buiten-kunststof

Wij zijn specialist in het frezen van kunststof. Kunststof toepassen voor freesletters is ideaal, omdat de meeste kunststof soorten licht van gewicht, UV- en weerbestendig zijn. Dit geldt echter niet voor elke soort kunststof. Als je op zoek bent naar freesletters voor buiten, kun je het beste kiezen uit deze drie kunststoffen:

 • Acrylaat
 • Dibond
 • Trespa

Freesletters van Acrylaat

Andere benamingen van acrylaat zijn Plexiglas, Perspex en PMMA. Acrylaat wordt veelal gebruikt in de reclame-industrie. Bijvoorbeeld voor displays, reclameborden of gevelletters / freesletters.

Acrylaat kun je voor deze doeleinden toepassen, omdat het UV- en weerbestendig is. Andere voordelen van acrylaat zijn:

 • Zowel in helder als in diverse kleuren verkrijgbaar
 • 30 keer sterker dan glas
 • 50% lichter van gewicht dan glas, dus gemakkelijk te monteren

Een nadeel van Plexiglas is dat het krasgevoelig is. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor acrylaat platen die beschermd zijn met een kraswerende coating. Een andere manier om krassen eruit te polijsten.

Verder trekt het stof aan. Door gebruik te maken van antistatische kunststof spray kun je de statische lading echter significant verminderen.

Freesletters van Trespa

Trespa (HPL) is een samengeperste houtvezelplaat dat een toplaag heeft van gelamineerde fenolhars. Deze toplaag is krasbestendig, vochtafstotend en UV-bestendig. Trespa kun je dus toepassen voor freesletters voor buiten. Andere voordelen van Trespa zijn:

 • Hard materiaal, dus buigt niet snel door
 • Levensduur buiten is circa 30 jaar
 • Vandalisme- en graffitibestendig
 • Makkelijk in onderhoud
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren en designs

Freesletters van Dibond

Dibond (Alupanel) is een aluminium sandwichplaat met een kern van Polyethyleen. De kern wordt beschermd met twee aluminium toplagen. Hierdoor is het sterk en licht van gewicht. Bovendien is Dibond speciaal ontwikkeld voor de reclame-industrie. Het is dus uiterst geschikt voor freesletters voor buiten. Andere materiaaleigenschappen van Dibond zijn:

 • Sterk en onbuigbaar
 • Onderhoudsvrij
 • Waterdicht en UV-bestendig
 • Uitstekende kwaliteit, zelfs na jarenlange gebruik

Dibond (Alupanel) is lichter van gewicht en makkelijker bewerkbaar dan Trespa. Trespa heeft echter een langere levensduur dan Dibond.

Meer informatie over Dibond (Alupanel) en Trespa (HPL) lees je in onze blog: “Verschil HPL en Alupanel”.

Freesletters of logo frezen van kunststof

Bij BMTEC Milling bieden wij maatwerk op het gebied van frezen van kunststof. Zowel het frezen van freesletters als het frezen van een logo of reclamebord is bij ons dus mogelijk. Uiteraard richtten wij ons niet alleen op de reclame-industrie. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor kunststof maatwerk voor de auto-industrie, machine-, land-, en scheepsbouw.

Ook bieden wij naast acrylaat, Trespa en Dibond nog andere kunststoffen aan. Daarnaast kun je op maat gesneden rubbers bij ons bestellen.

Bekijk ons kunststof of rubber assortiment voor meer informatie.

Daarnaast kun je meer lezen over kunststof in onze blog: “Veel gestelde vragen over kunststof“.

Freesletters voor buiten in 10 seconden bestellen

Freesletters kun je online bestellen via ons eigen offerte- en ordersysteem CutWise. Upload eenvoudig je DXF- of 2D STEP-bestand, kies het gewenste materiaal, dikte en aantallen en ontvang al binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat! Is de offerte akkoord? Dan kun je deze direct omzetten in een order.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! 

Lukt het je niet om een DXF- of 2D STEP-tekening te maken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.