1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

PMMA frezen

PMMA (Plexiglas) kunnen wij frezen vanaf een dikte van 2 tot maximaal 100 millimeter. Met onze freesmachines kunnen wij passingen, verzinkingen, schroefdraad, sleuven, teksten en bepaalde 3D bewerkingen in het PMMA frezen. Vrijwel elke gewenste vorm of design is bij BMTEC-Milling dus mogelijk.

Wat is PMMA?

Polymethylmethacrylaat (PMMA) wordt in het kort ook wel acrylaat genoemd. Tevens staat het bekend onder de merknamen Plexiglas, Perspex, Altuglas en Oroglas.

PMMA is gemaakt uit de grondstoffen aceton, waterstofcyanide, methanol en zwavelzuur. Deze grondstoffen lijken onveilig, maar bij verbranding van deze kunststof blijven er alleen veilige stoffen over zoals water en koolstofdioxide.

Er zijn twee manieren om PMMA te produceren. Zo kun je het over een plaat uitwalsen (XT Plexiglas) of over een plaat uitgieten (GS Plexiglas).

PMMA is een transparante kunststof, maar het is ook in diverse kleuren verkrijgbaar. Daarnaast laat het veel licht door en wordt het regelmatig toegepast als vervanger van glas. Dit komt, omdat het 25 keer sterker en 40 keer slagvaster is dan glas.

Daarnaast is het UV- en weersbestendig waardoor het ook buiten toepasbaar is. Ook is PMMA half zo zwaar als glas waardoor je het eenvoudig kunt plaatsen. Bovendien verkleurt het na verloop van tijd niet.

Andere eigenschappen:

· Schokbestendig en stootvast

· Flexibel

· Kleurvast

· Gaat lang mee

· Smaak- en geurloos

· Geschikt voor voedingsmiddelen

· Bestand tegen temperaturen van -30˚C tot 80˚C

Doordat PMMA smaak- en geurloos is kan het toegepast worden in de voedingsmiddelenindustrie. Ook wordt het ingezet in de reclame-industrie, bouw en machinebouw.

Enkele voorbeelden waarbij deze kunststof gebruikt kan worden zijn: displays, balkonbeglazing, machine-afschermingen, maquettes, maatbekers, gevelletters en naam- en wegbewijzering.

Andere toepassingen van Acrylaat zijn:

· Voorzetramen

· Caravanvensters

· Grote aquaria

· Kijkglazen

· Vloeistofmeters

· Serre- en verandadaken

· Trapbalustrades

· Veiligheidsbeglazing

· Logo’s, uithangborden en lichtreclame

XT Plexiglas frezen

Bij XT Plexiglas is het PMMA uitgewalst waardoor er spanning is gecreëerd in het materiaal. Omdat het door de spanning sneller kan breken is het lastiger bewerkbaar. Hierdoor is XT Plexiglas voordeliger dan de gegoten variant.

GS Plexiglas frezen

GS Plexiglas is gegoten PMMA. In dit materiaal zit weinig tot geen spanning waardoor het makkelijker te bewerken is. Dat is ook de reden dat GS Plexiglas duurder is dan de geëxtrudeerde variant. Het enige nadeel is dat deze productiemethode ervoor zorgt dat het materiaal minder maatvast is dan XT Plexiglas.

Plexiglas of Polycarbonaat?

Twijfel je of je Plexiglas (PMMA) of Polycarbonaat wilt gebruiken voor jouw toepassing? Hieronder leggen wij het verschil in een notendop uit.

Als je op zoek naar een brandveilige, vandalisme- en schadebestendige kunststof, dan is Polycarbonaat de beste keus. Mocht dit niet belangrijk zijn voor jouw toepassing, dan is Plexiglas een goede keus. Bovendien is Plexiglas uv-bestendig en goedkoper dan Polycarbonaat. Wil je Polycarbonaat buiten gebruiken? Dan heb je Polycarbonaat met een speciale uv-beschermlaag nodig. Wil je meer informatie over Plexiglas en Polycarbonaat? Dan is deze blog een echte aanrader: Plexiglas of Polycarbonaat?

Grootste in Benelux & Duitsland

24 uur tot uw dienst

PMMA Frezen

PMMA frezen bij BMTEC Milling

Wil je graag een offerte op maat voor het frezen van PMMA? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.