1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Polycarbonaat frezen

Polycarbonaat (PC) is makkelijk bewerkbaar en goed te frezen. Wij frezen PC vanaf 3 millimeter t/m 50 millimeter dikte. Met onze freesmachines frezen wij onder andere passingen, verzinkingen, sleuven en schroefdraad in het materiaal.

Wat is Polycarbonaat?

De kunststof Polycarbonaat staat ook wel bekend onder de merknamen Lexan en Makrofol. Het staat ook bekend als de meest slagvaste transparante kunststof in de kunststofindustrie. Doordat je Polycarbonaat slagvast is en ook buiten kunt gebruiken, is het erg geschikt als vandalismebestendige beglazing voor winkels en kantoorgebouwen.

Polycarbonaat met speciale uv-coating

Normale PC platen zijn niet voorzien van een speciale uv-coating waardoor het in aanraking met zonlicht verkleurd. Om deze verkleuring tegen te gaan zijn er naast normale Polycarbonaat platen ook platen met uv-coating verkrijgbaar.

Dit materiaal is 250 keer sterker dan glas en nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast is het in vergelijking met glas 50% lichter van gewicht. Daardoor wordt het onder meer gebruikt bij de politie en ME als beschermschild, veiligheidshelm of helmvizier.

Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat Polycarbonaat ingezet kan worden als vandalisme- en inbreekbestendige beglazing in winkels en gebouwen. Bovendien is deze kunststof brandvertragend en daardoor erg veilig.

Andere eigenschappen van PC:

· Transparant, maar ook in diverse kleuren beschikbaar

· Laat 92% van het licht door

· Chemisch resistent

· Goed bewerkbaar

· Lange levensduur

· Uv- en weersbestendig

· Vandalisme- en inbraakbestendig

· Bestand tegen temperaturen van -30˚C tot 120˚C

· Kortstondig bestand tegen temperaturen van maximaal 150˚C

· Smeltpunt 230˚C

Polycarbonaat wordt in diverse branches toegepast. Denk hierbij aan de medische industrie, chemische industrie, machine-industrie en de bouw.

Een aantal voorbeelden van toepassingen van Polycarbonaat zijn machinekappen, medische apparaten, overkappingen, opvangbakken voor chemicaliën en beglazing. Echter kun je het ook inzetten als:

· Geluidsscherm

· Serre

· Reclame lichtbak

· (Tussen)deur

· Dak- en golfplaat

· Beglazing voor een aquarium

· Beglazing voor winkels en gebouwen

Polycarbonaat of PMMA (Plexiglas/Acrylaat)?

Twijfel je of je Polycarbonaat of PMMA (Plexiglas) wilt gebruiken voor jouw toepassing? Lees dan vooral onze blog: Plexiglas of Polycarbonaat?

Bereken je prijs

Wil je Polycarbonaat op maat laten frezen? Upload je DXF bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Polycarbonaat frezen

Polycarbonaat heeft dus vele voordelige eigenschappen en is daardoor breed toepasbaar in verschillende industrieën. Dat is ook de reden waarom wij deze kunststof wekelijks veelvuldig frezen voor onze klanten. Heb jij ook een gefreesde Polycarbonaat plaat nodig? Laat het ons weten. Dan gaan wij zo snel mogelijk voor jou aan de slag.