1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

SAN frezen

Styreen Acrylonitril (SAN) kan zowel gefreesd als lasergesneden worden. Het frezen van deze kunststof kan vanaf 3 millimeter dikte. Wil je SAN onder 3 millimeter dikte laten bewerken? Dan kun je kiezen voor het lasersnijden. Het lasersnijden van Styreen Acrylonitril kan al vanaf 0,1 millimeter dikte. Voor deze bewerkingsmethode kun je terecht bij BMTEC.

Wat is Styreen Acrylonitril?

SAN is een afkorting van Styreen Acrylonitril. Deze kunststof is een combinatie van polystyreen (PS) en acrylaat (PMMA). SAN staat ook wel bekend onder de handelsnaam Tyril. Styreen Acrylonitril is sterker, chemisch resistenter en hitte- en krasbestendiger dan Polystyreen (PS). Ook is het stijver, harder en lichter dan polycarbonaat en polystyreen.

Eigenschappen van SAN

SAN is een transparante kunststof met een hoogglans afwerking. Het is krasbestendig, chemisch resistent en neemt weinig vocht op. SAN is niet uv-bestendig waardoor je standaard SAN niet kunt gebruiken voor buitentoepassingen. Wil je het wel graag buiten toepassen? Dan kun je kiezen voor uv-bestendige Styreen Acrylonitril. Echter is Styreen Acrylonitril gevoelig voor koude temperaturen en wordt na verloop van tijd bros. Het materiaal is dus beter geschikt voor binnengebruik.

Andere eigenschappen:

· Stijf en maatvast

· Uitstekend te bewerken

· In meerdere kleuren verkrijgbaar

· Smeltpunt 106˚C graden

· In aanraking met uv-straling licht transparant SAN blauw op

Toepassingen Styreen Acrylonitril

SAN wordt toegepast in huishoudelijke producten en elektronische apparatuur. Ook is het geschikt voor consumptieartikelen en cosmetische verpakkingen. Styreen Acrylonitril wordt onder andere toegepast in onderdelen van koelkasten, batterijbehuizingen, keukengerei, apparaten en meubels.

Andere toepassingen van SAN zijn:

– Auto-onderdelen

– Schap verdelers

– Lichtkappen

– Verkoopdisplays

– Medische benodigdheden

SAN frezen bij BMTEC Milling

Wil jij SAN of een ander kunststof plaatmateriaal laten frezen? Dan ben je bij BMTEC Milling aan het juiste adres. Wij kunnen SAN en andere materialen uitstekend op maat frezen. Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bij ons kun je altijd terecht voor vrijblijvend advies.