1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PTFE frezen

PTFE is een veelgebruikte kunststof dat voor diverse toepassingen wordt ingezet. Wij frezen PTFE vanaf een dikte van 1 millimeter t/m 60 millimeter. Hierin kunnen wij onder meer schroefdraad, passingen, verzinkingen en buiten contouren haaks frezen.

Wat is PTFE?

PTFE is een afkorting voor de thermoplastische kunststof Polytetrafluorethyleen en staat ook wel bekend onder de merknaam Teflon. Het is een hoogwaardige kunststof dat geen tot weinig vocht opneemt en vuilafstotend is. Daarnaast is PTFE erg duurzaam en bestand tegen nagenoeg alle chemicaliën.

Eigenschappen van PTFE

PTFE is een thermoplastische kunststof. Dat houdt in dat het vloeibaar wordt bij verhitting. Het moet echter wel heel heet worden voordat PTFE smelt, aangezien het smeltpunt van PTFE 327˚C bedraagt. Dit maakt dat PTFE een lage ontvlambaarheid heeft en daardoor brandvertragend werkt. Naast dat het bestand is tegen hele hoge temperaturen is het ook bestand tegen hele lage temperaturen. Zo kan het temperaturen aan van circa -200˚C.

Andere eigenschappen van PTFE:

· Lage wrijvingscoëfficiënt

· Chemisch resistent

· Uv-bestendig

· Elektrisch isolerend

· Temperatuurbereik van -200˚C tot +250˚C

PTFE toepassingen

PTFE is elektrisch isolerend, bestand tegen hoge temperaturen en heeft een lage wrijvingsweerstand. Hierdoor wordt PTFE groots ingezet in elektrische installaties. Ook voldoet het aan de hoge eisen die worden gesteld aan bekabeling, waardoor PTFE de ideale isolator is voor bekabeling in vliegtuigen of militaire installaties. In de ruimtevaart is PTFE zelfs toegpast als hitteschild, isolatiemateriaal voor kabels én als coating van ruimtepakken. Zo bevatte de ruimtepak van de eerste maanlander meer dan 100 kg PTFE. Naast de vlieg- en ruimtevaartindustrie wordt PTFE ook toegepast in de technische industrie, chemische industrie, medische industrie en voedingsmiddelenindustrie. Een aantal voorbeelden hiervan zijn afdichtringen, transplantatiemateriaal, remslangen, pakkingen en glijlagers.

Andere toepassingen van PTFE zijn:

· Omhulsels van computermuizen

· Aansluitdraden en (coax)kabels

· Leidingen in HPLC apparatuur

· Tandwielen en transportsystemen

· Bowden-slangen in 3D printers

· Voeringen in compensatoren en industriële pijpleidingen

PTFE frezen bij BMTEC Milling

PTFE heeft veel voordelige eigenschappen waardoor het breed toegepast kan worden binnen verschillende industrieën. Wil jij PTFE ook toepassen binnen jouw branche? Neem dan gerust contact met ons op. Dan frezen wij het zo snel mogelijk voor jou op maat.