1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

HPL frezen

HPL (Trespa) frezen wij vanaf 3 t/m 20 millimeter dikte. Dit materiaal kunnen wij op drie manieren frezen, namelijk randfrezen, graveerfrezen en doorfrezen.

Bij randfrezen wordt de rand bewerkt. Tijdens het graveerfrezen wordt er in de toplaag gefreesd om zo vormen of teksten erin te verwerken.

Bij doorfrezen wordt een vorm volledig uit het materiaal gefreesd.

Wat is HPL / Trespa?

HPL is een samengeperste houtvezelplaat dat bestaat uit een gelamineerde toplaag van fenolhars. Vandaar de naam High Pressure Laminate. HPL staat ook wel bekend onder de merknaam Trespa. Dankzij de krasbestendige, vochtafstotende en uv-bestendige toplaag is deze kunststof niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten.

High Pressure Laminate is een harde materiaalsoort waardoor het niet snel doorbuigt. Daarnaast hebben temperatuurswisselingen geen effect op HPL, waardoor het bij buitengebruik tot wel 30 jaar goed blijft.

Bovendien is HPL vandalismebestendig. Graffiti kan namelijk eenvoudig verwijderd worden. Daarnaast is het materiaal krasbestendig en bijna onbreekbaar. Dit maakt HPL erg geliefd als gevelbekleding voor winkels en kantoorgebouwen.

Andere eigenschappen van High Pressure Laminate:

· Duurzaam

· Onderhoudsarm

· Elektrisch isolerend

· Makkelijk te reinigen

· Eenvoudig bewerkbaar

· Slagvast en krasbestendig

· Gewicht van 1,4 gram per cm²

· Vuil hecht zich lastig aan het materiaal

· Verkrijgbaar in diverse kleuren en designs

HPL is geschikt als gevelbekleding, maar het kan buiten ook toegepast worden als reclamebord, windveer, geveltop, schutting, dakkapel, boeideel, machinekap of garagebox.

Ook kun je High Pressure Laminate binnen toepassen. Bijvoorbeeld als wandafwerking. Denk hierbij aan een douchewand of keukenachterwand.

Tot welke dikte kunnen wij HPL / Trespa frezen?

Wij frezen HPL vanaf 3 t/m 20 millimeter dik.

Tot welke grootte kunnen wij HPL platen frezen?

Het freesbed van onze freesmachine is 2 bij 3 meter. Dat is de maximale grootte waarop wij HPL platen kunnen frezen.

In welke kleuren is HPL beschikbaar?

HPL is verkrijgbaar in de kleuren: wit, antraciet, crème en zwart.

Verschil Alupanel en HPL frezen

HPL en Alupanel hebben veel overeenkomsten in eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Toch zijn er een aantal verschillen. Welke dat zijn, lees je in onze blog: “Verschil HPL en Alupanel

Bereken je prijs

Wil je HPL op maat laten frezen? Upload je DXF- of 2D STEP-bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Bereken je prijs

Wil je HPL op maat laten frezen? Upload je DXF- of 2D STEP-bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.