1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Nylon frezen

BMTEC Milling freest diverse kunststoffen op maat, waaronder Nylon. Met onze vlakbedfreesmachine en CNC portaalfreesmachine kunnen wij bepaalde 3D bewerkingen in het plaatmateriaal verwerken. Ook passingen frezen, gaten boren en sleuven frezen behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Wat is Nylon?

Nylon is een gangbare benaming voor het synthetische kunststof Polyamide (PA). Het is erg bekend in de textielindustrie als panty, kous of legging. Echter wordt het ook in de technische industrie toegepast. Denk bijvoorbeeld aan tandwielen, afschrapers of kabelschijven.

Eigenschappen van Nylon

De kunststof Nylon is taai, stijf, robuust, slijt- en slagvast. Ook laat het zich makkelijk bewerken. Daarnaast neemt Nylon vocht op. Hierdoor wordt de taaiheid en rek verhoogd. Echter zorgt dit er ook voor dat het materiaal niet volledig maatvast is. Daarnaast is Nylon goed bestand tegen lage en hoge temperaturen. Zo kan het temperaturen onbelast aan van -40 ˚C tot +80˚C. Deze rubber is kort belastbaar tot 160˚C en heeft een smeltpunt van 263˚C. Verder is deze kunststof chemisch resistent tegen olie, vet en benzine. Hierdoor wordt het veelvuldig toegepast in de werktuigbouw.

Andere eigenschappen van Nylon:

· Hoge slagvastheid

· Breekt niet snel

· Lastig buigbaar

· Geluiddempend vermogen

· Goede glij- en roleigenschappen

· Gewicht van 1,14 gram per cm²

Nylon toepassingen

Nylon wordt veelal toegepast als vervanger van metaal in apparaten, machines en werktuigen. Ook kun je deze rubber terugvinden als stansonderlegplaat, tandwiel, tandheugel, transportrol of slijtstrip. Sommige Nylon soorten zijn zelfs toepasbaar binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Andere toepassingen van Nylon zijn:

· Glijlagers en glijplaten

· Kabelschijven

· Afschrapers

· Kettingspanners

· Koppelingen

Nylon frezen bij BMTEC Milling

Bij BMTEC Milling leveren wij gefreesde kunststof platen op maat. Heb jij een op maat gemaakte kunststof plaat of Nylon plaat nodig? Dan ben je bij BMTEC Milling aan het juiste adres. Neem eenvoudig contact met ons en we vertellen u meer over de mogelijkheden.