1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PP frezen

Polypropyleen (PP) kunnen wij randfrezen, graveerfrezen en doorfrezen. Hieruit vormen zich uiteindelijk sleuven, gaten, teksten, vormen of bepaalde 3D bewerkingen in het materiaal. Het frezen van PP kunnen wij zowel met de CNC freesmachine als de vlakbedfreesmachine uitvoeren.

Wat is Polypropyleen?

Polypropyleen (PP) wordt ook wel Polypropeen genoemd. Deze kunststof is niet alleen chemisch resistent en bacteriebestendig maar ook milieuvriendelijk en volledig recyclebaar! Dit maakt Polypropyleen één van de meest veelzijdige kunststoffen in de kunststofindustrie. Daardoor kent het een grote diversiteit aan toepassingen binnen verschillende industrieën.

Eigenschappen van Polypropyleen

Naast bovenstaande eigenschappen heeft Polypropyleen ook uitstekende mechanische eigenschappen. Het materiaal is namelijk sterk, slagvast en licht van gewicht. Hierdoor is het uiterst geschikt voor technische toepassingen en constructies. Bovendien is Polypropyleen duurzaam, smaak- en geurloos en neemt het geen vocht op. Hierdoor is PP ook toepasbaar in de voedingsmiddelenindustrie.

Andere eigenschappen van PP:

· Warmte isolerend

· Hoge elasticiteit

· Volledig recyclebaar

· Bacteriebestendig

· Chemisch resistent

· Corrosiebestendig

· Vochtopname van maximaal 0,1%

· Bestand tegen temperaturen van 0˚C t/m 100˚C

Polypropyleen toepassingen

De kunststof Polypropyleen wordt toegepast in de medische industrie, reclamebranche en chemische industrie. Ook zie je het terug in de machinebouw, voedingsmiddelenindustrie en auto-industrie. Hiervan worden onder andere sterilisatiecontainers, auto-onderdelen, stansplaten, wegwerpspuiten, filtermateriaal, beschermkappen en verpakkingen gemaakt. Ook in jouw eigen huis kun je Polypropyleen tegenkomen. Denk hierbij aan: broodmachines, drinkbekers en het interieur van koelkasten en vaatwassers.

Andere toepassingen van PP zijn:

· Bekleding van afvoergoten

· Opslagtanks en leidingwerken

· Machineonderdelen en machinebehuizing

· Filtermateriaal

· Buigscharnieren

· Plastic flessen zoals Jerrycans

· Medische apparatuur zoals implantaat caddies en chirurgische bakken

· Auto-onderdelen zoals autobumpers, het interieur en de carrosseriebouw van de auto

· Touw (voor bijvoorbeeld boten).

Polypropyleen frezen bij BMTEC Milling

Ben jij op zoek naar op maat gefreesde Polypropyleen platen? Dan ben je bij BMTEC Milling aan het juiste adres. Neem eenvoudig contact met ons op en we vertellen u meer over de mogelijkheden van Polypropyleen frezen.