1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PET-G frezen

In PET-G frezen wij bijvoorbeeld gaten, schroefdraad en verzinkingen. Ook passingen, sleuven of bepaalde 3D bewerkingen is bij ons mogelijk. Het frezen van deze kunststof is mogelijk vanaf 2 millimeter dikte en kan zowel op de CNC freesmachine als vlakbedfreesmachine uitgevoerd worden.

Wat is PET-G?

PET-G is een afkorting voor de kunststof Polyethyleentereftalaatglycol. Het is een transparante, sterke en slagvaste kunststof met een mooie oppervlaktekwaliteit. Daarnaast is PET-G chemisch resistent en heeft het uitstekende mechanische eigenschappen. Hierdoor is het zowel toepasbaar in de chemische industrie als machinebouw.

Eigenschappen van PET-G

Polyethyleentereftalaatglycol heeft veel voordelige eigenschappen. Zo is het niet alleen slagvast en chemisch resistent maar ook hittebestendig en volledig recyclebaar. Daarnaast is PET-G heel gebruiksvriendelijk. Deze kunststof is namelijk licht van gewicht en flexibel. Tegelijkertijd is het 150 keer sterker dan glas! Bovendien is deze kunststof moeilijk ontvlambaar en brandvertragend. PET-G heeft dus een uitstekend brandgedrag (b1) en kan daardoor veilig toegepast worden.

Andere eigenschappen:

· 250 keer sterker dan glas

· Slagvast en flexibel

· Hoge treksterkte

· Licht van gewicht

· Chemisch resistent

· Lichtdoorlatend

· Recyclebaar

· Goede mechanische eigenschappen

PET-G toepassingen

Deze kunststof wordt toegepast in de volgende industrieën: voedingsmiddelenindustrie, chemische industrie en reclamebranche. Ook vind je deze kunststof terug in de machinebouw en medische industrie. Hier worden bijvoorbeeld medische verpakkingen en voedselverpakkingen van gemaakt. Een aantal andere voorbeelden zijn: flessen, reclameborden, machinebeschermkappen en machinebehuizingen.

Andere toepassingen:

· Displays en reclameborden

· Promotionele verpakkingen

· Drank- en snoepautomaten

· Keukenapparatuur

· Medische instrumenten en dialyse apparatuur

PET-G frezen bij BMTEC Milling

PET-G heeft talloze voordelige eigenschappen waardoor het breed toegepast kan worden binnen verschillende sectoren. Wil jij PET-G ook toepassen binnen jouw branche? Neem dan gerust contact met ons op. Dan frezen wij het zo snel mogelijk voor jou op maat.