1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PVC frezen

PVC is een veelgebruikte kunststof dat in meerdere sectoren wordt toegepast. Bij BMTEC Milling wordt PVC bewerkt door middel van frezen. Zo frezen wij onder andere schroefdraad, passingen, verzinkingen en bepaalde 3D bewerkingen in het materiaal.

Wat is PVC?

PVC is een afkorting van de kunststof Polyvinylchloride. PVC wordt gemaakt uit vinylchloride en water dat onder hoge druk en temperatuur in een reactor wordt gepolymeriseerd. Na enkele raffinagebewerkingen en toevoeging van additieven ontstaat daaruit het eindproduct PVC.

Eigenschappen van PVC

Het oppervlak van PVC is glad, strak en slijtvast. Dit maakt PVC geschikt voor bedrukking waardoor het ingezet kan worden voor diverse reclamedoeleinden. Daarnaast is het chemisch resistent en elektrisch isolerend. Hierdoor vind je PVC onder andere terug in de elektrobranche, machinebouw, landbouw en laboratoriumtechniek. Bovendien wordt PVC veel toegepast in de bouw en verpakkingsindustrie omdat het duurzaam, vormvast, licht van gewicht en recyclebaar is.

Andere eigenschappen van PVC:

· Stijf en vormvast

· Warmte isolerend

· Zelfdovend

· Bestand tegen temperaturen van 0˚C t/m 60˚C

· Niet geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie

PVC toepassingen

PVC is licht van gewicht, uitstekend isolerend en duurzaam. Hierdoor vervangt PVC sinds 1980 materialen zoals hout en aluminium als belangrijkste grondstof voor raam- en deurprofielen. Daarnaast wordt PVC naast Polypropeen het meest gebruikt in de auto-industrie. Zo wordt het bijvoorbeeld toegepast als dashboard of elektrische bedrading. Ook voor buizen, rioleringen en leidingen wordt PVC gebruikt. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien PVC leidingen tot wel 100 jaar mee kunnen!

Andere toepassingen van PVC zijn:

· Wand- en gevelbekleding

· Speelgoed

· Langspeelplaten

· Fittingen

· Appendages

· Beschroeiing

· Reclamebord, display en posterdrager

· Grond- en waterkeringen

· Pvc- en vinylvloerbekleding (zoals zeil)

· Chemische pakken en regenkleding

PVC frezen bij BMTEC Milling

PVC is toepasbaar in de auto-industrie, bouw, reclamesector, elektrobranche, laboratoriumtechniek, machinebouw, landbouw en de verpakkingsindustrie. Is PVC ook toepasbaar binnen jouw branche en ben je daarom op zoek naar gefreesde PVC maatwerk onderdelen? Dan ben je bij BMTEC Milling aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met jou door.