1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PEEK frezen

Met onze freesmachines frezen wij diverse soorten kunststoffen, waaronder PEEK. Dit is een hoogwaardig kunststof dat zowel elektrisch als thermisch isolerend is. Hierdoor is PEEK geliefd in meerdere sectoren. Met name in de Nederlandse machinebouwindustrie.

Wat is PEEK?

PEEK is een afkorting van de thermoplastische kunststof Polyetheretherketone. Deze kunststof is sterk, stijf en bestand tegen slijtage en hoge temperaturen. Ook is het bestand tegen zware mechanische belasting. Vanwege deze eigenschappen is PEEK de meest gebruikte high performance kunststof in de Nederlandse machinebouwindustrie.

Eigenschappen

Polyetheretherketone kan temperaturen aan van -45˚C tot 250˚C. Ook is het kortstondig bestand tegen temperaturen rond de 300˚C. Daarnaast is PEEK chemisch resistent, elektrisch isolerend en brandvertragend. Verder heeft PEEK een lage uitzettingscoëfficiënt. Hierdoor zet het materiaal niet uit. Polyetheretherketone is dus maatvast en daardoor uiterst geschikt voor precisieonderdelen.

Andere eigenschappen van PEEK:

· Sterk en taai

· Goede hydraulische bestendigheid

· Hoge bestendigheid tegen straling

· Geschikt in de voedingsmiddelenindustrie

· Smeltpunt: 343˚C

PEEK toepassingen

Vanwege bovenstaande eigenschappen kan PEEK heel divers ingezet worden. Zo vind je het onder andere terug in de:

  • Luchtvaartindustrie
  • Medische industrie
  • Automobielindustrie
  • Elektrotechniek
  • Machinebouw
  • Textielbewerkingsindustrie
  • Olie- en gasindustrie

In de medische industrie wordt deze kunststof gebruikt voor implantaten en chirurgische instrumenten. Daarnaast kun je PEEK volgens de Europese 10/2011 wetgeving en de Amerikaanse FDA normering ook toepassen in de voedingsmiddelenindustrie.

Andere toepassingen:

· Pompbehuizingen

· Scharnieren

· Leidingen van HPLC apparatuur

· Elektrische isolaties

· Lagers en dichtingen

PEEK frezen bij BMTEC Milling

Bij BMTEC Milling leveren wij gefreesde kunststoffen op maat, dus wil jij PEEK of een ander soort kunststof laten frezen? Laat het ons weten! Wij gaan zo snel mogelijk voor jou aan de slag. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met jou mee.