1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Dibond / Alupanel frezen

Bij BMTEC Milling worden diverse materialen gefreesd, waaronder Alupanel (Dibond). Dit materiaal is makkelijk bewerkbaar en dus ook goed te frezen.

Wat is Alupanel en wat is Dibond?

Dibond en Alupanel zijn beide merknamen voor aluminium sandwichplaten. Deze sandwichplaten bestaan uit drie lagen: één kernlaag en twee toplagen. De kernlaag bestaat uit Polyetheen en de buitenste lagen uit aluminium. Het aluminium zorgt ervoor dat de sandwichplaten licht van gewicht zijn. Terwijl de kern zorgt voor de stevigheid en slagvastheid van het materiaal.

Alupanel / Dibond eigenschappen

Alupanel is licht van gewicht, sterk en onbuigbaar. Daarnaast is het waterdicht en uv-bestendig. Deze kunststof is dus volledig weersbestendig. Hierdoor kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Verder is de buitenkant van het materiaal vlak, onderhoudsvrij en luxueus. Bovendien blijft de kwaliteit van een aluminium sandwichplaat uitstekend door de jaren heen.

Opsomming eigenschappen van Dibond:

· Sterk

· Vlak

· Licht van gewicht

· Onbuigbaar

· Waterdicht

· Uv-bestendig

· Weersbestendig

· Onderhoudsvrij

· Luxe uitstraling

· Geen kwaliteitsvermindering

· In diverse kleuren beschikbaar

· In matte of glanzende afwerking beschikbaar

Verschil Alupanel en HPL

Alupanel en HPL hebben veel overeenkomsten in eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Toch zijn er een aantal verschillen. Welke dat zijn, lees je in onze blog: “Verschil HPL en Alupanel

Toepassingen

Alupanel wordt zowel binnen als buiten toegepast. Zo wordt het vaak toegepast als gevelbekleding of wandbekleding. Ook wordt Alupanel (Dibond) toegepast als keukenachterwand, dakkapelpaneel of carportbekleding. Tevens zie je Alupanel terug in de reclame-industrie. De vlakke oppervlakte van deze platen maken ze namelijk uiterst geschikt voor bestickering. Zo worden er bijvoorbeeld reclameborden, displays en fotopanelen van gemaakt.

Dibond / Alupanel frezen

Heb jij gefreesde Alupanel (Dibond) platen nodig? Of wil je graag meer informatie over dit materiaalsoort? Contacteer ons dan gerust. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met jou door.