1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

Dibond / Alupanel frezen

Bij BMTEC Milling worden diverse materialen gefreesd, waaronder Alupanel (Dibond). Dit materiaal is makkelijk bewerkbaar en dus ook goed te frezen. Dit is mogelijk vanaf 2 t/m 6 millimeter dik.

Wat is Alupanel en wat is Dibond?

Dibond en Alupanel zijn beide merknamen voor aluminium sandwichplaten. Deze sandwichplaten bestaan uit drie lagen: één kernlaag en twee toplagen. De kernlaag bestaat uit Polyetheen en de buitenste lagen uit aluminium. Het aluminium zorgt ervoor dat de sandwichplaten licht van gewicht zijn. Terwijl de kern zorgt voor de stevigheid en slagvastheid van het materiaal.

Alupanel / Dibond eigenschappen

Alupanel is licht van gewicht, sterk en onbuigbaar. Daarnaast is het waterdicht en uv-bestendig. Deze kunststof is dus volledig weersbestendig. Hierdoor kan het zowel binnen als buiten toegepast worden.

Verder is de buitenkant van het materiaal vlak, onderhoudsvrij en luxueus. Bovendien blijft de kwaliteit van een aluminium sandwichplaat uitstekend door de jaren heen.

Opsomming eigenschappen van Dibond:

· Sterk

· Vlak

· Licht van gewicht

· Onbuigbaar

· Waterdicht

· Uv-bestendig

· Weersbestendig

· Onderhoudsvrij

· Luxe uitstraling

· Geen kwaliteitsvermindering

· In diverse kleuren beschikbaar

· In matte of glanzende afwerking beschikbaar

Alupanel wordt zowel binnen als buiten toegepast. Zo wordt het vaak toegepast als gevelbekleding of wandbekleding. Ook wordt Alupanel (Dibond) toegepast als keukenachterwand, dakkapelpaneel of carportbekleding.

Tevens zie je Alupanel terug in de reclame-industrie. De vlakke oppervlakte van deze platen maken ze namelijk uiterst geschikt voor bestickering. Zo worden er bijvoorbeeld reclameborden, displays en fotopanelen van gemaakt.

Tot welke dikte kunnen wij HDPE frezen?

Wij frezen Dibond vanaf 2 t/m 6 millimeter dik.

Tot welke grootte kunnen wij Dibond platen frezen?

Het freesbed van onze freesmachine is 2 bij 3 meter. Dat is de maximale grootte waarop wij Dibond platen kunnen frezen.

In welke kleuren is Dibond beschikbaar?

Dibond is verkrijgbaar in de kleuren: wit (glans/mat), zwart en geborsteld aluminium.

Verschil Alupanel en HPL

Alupanel en HPL hebben veel overeenkomsten in eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Toch zijn er een aantal verschillen. Welke dat zijn, lees je in onze blog: “Verschil HPL en Alupanel

Alupanel-Dibond

Alupanel-Dibond

Bereken je prijs

Wil je Alupanel / Dibond op maat laten frezen? Upload je DXF- of 2D STEP-bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Bereken je prijs

Wil je Alupanel / Dibond op maat laten frezen? Upload je DXF- of 2D STEP-bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.