Flightcase schuim op maat kopen
/0 Comments/in Blog /by Nicole MeijerFlightcase schuim op maat kopen
Bij BMTEC Milling kun je flightcase schuim op maat kopen. Wij snijden dit helemaal naar jouw wens, zodat het schuim(rubber) perfect in jouw beschermkoffer past. Bovendien zorgt het ervoor dat breekbaar of duur materiaal goed beschermd blijft tijdens het reizen.
De voordelen van schuimrubber
Schuimrubber is geschuimd rubber dat uit gesloten en open cellen kan bestaan. Het is dan ook in diverse hardheden verkrijgbaar. Gesloten schuimrubber is vrijwel ondoordringbaar voor gassen en vloeistoffen. Andere voordelen van gesloten schuimrubber zijn:
- Flexibel
- Absorbeert schokken
- Isolerend
- Stof- lucht- geluid- en waterdicht
Waar wordt schuimrubber nog meer voor gebruikt?
Schuimrubber kun je, naast flightcase schuim, tevens toepassen in (muziek)studio’s om de akoestiek te verbeteren. Ook kan het als isolatiemateriaal gebruikt worden. Klik op de link voor meer informatie over schuimrubber.
Hoe snijden wij schuimrubber op maat?
Door middel van een vlakbedfrees snijden wij schuimrubber op maat. Door een klein, scherp mesje aan de vlakbedfreesmachine te koppelen, wordt het schuim op de millimeter nauwkeurig op maat gesneden.
Zo zorgen wij ervoor dat het schuim precies in jouw flightcase past. Ook zorgt het ervoor dat het apparatuur dat vervoerd wordt perfect op z’n plek blijft liggen.
Bovendien snijden wij naast schuimrubber ook andere rubbers op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk gerust onze rubber pagina.
Flightcase schuim kopen
Wil je graag schuimrubber voor jouw beschermkoffer op maat kopen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.
Flightcase schuim personaliseren
Wil je het schuim personaliseren? Ook dat is geen probleem. Wij kunnen eenvoudig jouw naam of bedrijfsnaam in het schuim verwerken.
De 4 beste oliebestendige rubbers
/0 Comments/in Blog /by Nicole MeijerDe 4 beste oliebestendige rubbers
In de techniek zijn rubbers niet meer weg te denken. Rubbers worden bijvoorbeeld gebruikt voor transportbanden, trillingsdempers, afdichtingen en pakkingen. Wanneer een rubber afdichting langdurig met aardolieproducten in contact komt, is het belangrijk om de juiste soort rubber te kiezen. In deze blog hebben wij daarom de 4 beste oliebestendige rubbers voor je op een rij gezet.
Gaat rubber samen met olie?
Wanneer een oliebestendige afdichting nodig is, is rubber een veel gekozen materiaal. Echter kan het kiezen van de juiste rubber een verwarrende opgave zijn. Niet alle rubbersoorten zijn namelijk geschikt voor langdurige blootstelling aan olie.
Oliebestendige rubbers
Om de keuze makkelijker te maken, hebben we diverse geschikte rubbers voor je op een rijtje gezet. Dan weet je straks precies welke rubbers oliebestendig zijn.
NBR
Wanneer je rubber en olie samen wilt toepassen, is NBR de beste keuze. Deze synthetische rubbersoort is namelijk speciaal voor zijn oliebestendigheid ontwikkeld. NBR is daarom het meest geschikt voor toepassingen met oliën. Deze rubber wordt daarom veel gebruikt in de auto- en petrochemische industrie.
NBR wordt geproduceerd met diverse acrylnitril-gehalten. Aan deze waarde heeft het zijn eigenschappen te danken. Standaard NBR heeft een gehalte van ongeveer 34% acrylnitril, maar er zijn varianten vanaf 18% tot 50%. Hierbij geld; hoe hoger het gehalte, des te beter het bestand is tegen olie.
Neopreen
Neopreen rubber is toepasbaar in combinatie met olie. Het wordt veelal offshore gebruikt. Tevens is het geschikt voor duikpakken, omdat Neopreen zeewaterbestendig is. Ook is Neopreen, net als EPDM, bestand tegen UV- en ozon. Op het gebied van oliebestendigheid komt deze rubber echter meer in de buurt van NBR rubber.
Polyurethaan
PUR of PU-rubber is bestand tegen olie en vetten. Ook is polyurethaan weer-, UV-, en ozonbestendig. Het is echter slecht bestand tegen heet water, zuren en basen.
Siliconen
Siliconen kan toegepast worden met olie. Het is echter niet speciaal ontwikkeld om oliebestendig te zijn. Hierdoor is het een minder gekozen rubbersoort dan bijvoorbeeld NBR. De kracht van siliconen ligt bijvoorbeeld meer bij de hittebestendigheid en de antibacteriële werking.
Ongeschikte rubbersoorten
Wanneer rubber (langdurig) in contact komt met olie, raden wij je af om de volgende rubbers te gebruiken.
SBR
SBR is niet geschikt voor langdurig contact met olie. Deze rubbersoort kan echter wél ingezet worden in combinatie met oliehoudende lucht.
EPDM
Hoewel EPDM vele andere voordelen heeft, is het niet bestand tegen olie en verwante producten. Deze rubber wordt echter veelal gebruikt als dakbedekking.
Oliebestendige rubbers op maat nodig?
Bij BMTEC Milling bieden wij maatwerk in het snijden van rubbers tegen de scherpste prijzen. Oliebestendige rubbers hoeven namelijk niet duur te zijn! Meld je aan via ons offerte- en ordersysteem CutWise, upload je ontwerp en ontvang binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat!
Bij BMTEC Milling kun je naast het snijden van rubber tevens terecht voor het frezen van kunststof. Meer informatie over onze diensten lees je op onze diensten pagina. Heb je vragen of wil je graag advies? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.
Pakkingen op maat
/0 Comments/in Blog /by Nicole MeijerPakkingen op maat
BMTEC Milling kan pakkingen op maat snijden voor tal van toepassingen. Hiervoor gebruiken wij verschillende kunststoffen en rubbers, afhankelijk van waar je de pakking voor wil gebruiken.
Bij de woorden “maatwerk pakkingen” denk je al gauw: Dat is duur, maar niets is minder waar.
Door ons geavanceerde ordersysteem en gestroomlijnde productieproces leveren wij pakkingen op maat tegen de scherpste prijzen. Jij regelt het ontwerp, wij de rest.
Wat zijn pakkingen?
Een pakking zorgt voor een vloeistof- of drukdichte afdichting. Dit zie bijvoorbeeld terug in machines of motoren.
Wij produceren vooral zachte pakkingen van rubber en kunststof. Pakkingen kun je onderverdelen in 4 categorieën, namelijk: vloeibare-, zachte-, half metalen- en metalen pakkingen
Kunststof wordt echter ook steeds meer gebruikt ter vervanging van (harde) metalen pakkingen. Dit heeft onder andere te maken met duurzaamheid, gewichtsbesparing, goede isolatie, slijtvastheid, chemische bestendigheid en natuurlijk kostenbesparing.
Elke kunststof en rubber heeft zijn eigen unieke eigenschappen, hierdoor is niet iedere pakking geschikt voor elke toepassing.
Rubberpakkingen
Wij werken als het om pakkingen gaat het liefst met de volgende rubbers:
NBR
NBR is superieur als het gaat om blijvende indrukking, slijtage en vormvastheid bij lage temperaturen. Ook is het bestand tegen oliën, vetten, verdunde zuren, koolwaterstoffen en smeermiddelen. Het is overigens speciaal ontwikkeld om aantasting door olie te voorkomen.
- NBR heeft goede mechanische eigenschappen
- Bestand tegen olieproducten, smeermiddelen en vetten
- Matige ozon- en UV-bestendigheid
- Ondoordringbaar voor gassen
SBR
SBR is, dankzij zijn lange levensduur en gunstige eigenschappen, één van de meest gebruikte rubbers in de industriële sector.
- Hoge slijtvastheid.
- Goede mechanische en elastische eigenschappen
- Minder chemisch resistent en temperatuurbestendig dan NBR
- Niet bestand tegen olie, vetten, brandstoffen en smeermiddelen
Neopreen
Neopreen is een multifunctionele rubbersoort vanwege zijn eigenschappen. Zo is het bestand tegen (zout) zeewater. De flexibiliteit van neopreen verslechtert echter bij kou.
- Temperatuurbereik van -20°C tot +80°C
- Beperkt toepasbaar met verdunde zuren en alkaliën
- Goed geschikt voor toepassingen met zeewater
- Bestand tegen olieproducten
- Niet geschikt voor toepassingen met geconcentreerde zuren en basen
EPDM
EPDM is zeer goed bestand tegen zonlicht en alle weersomstandigheden. Daardoor is het uiterst geschikt voor buiten toepassingen.
- Bestand tegen chemicaliën
- Goede anti-klevende eigenschappen
- Hittebestendig tot 120˚C
- Niet bestand tegen olie, vet en oplosmiddelen
Siliconen
Siliconen is een synthetische rubbersoort die zich onderscheidt van andere rubbers. Deze rubber behoud namelijk zijn flexibiliteit bij koude temperaturen.
- Flexibel bij koude temperaturen
- Ozon-, UV-, en weersbestendig
- Geschikt voor voedingsmiddelen
PUR
PUR (Polyurethaan) is het beste rubber als het gaat om het weerstaan van hitte, zuren, vetten, oplosmiddelen, olie en chemicaliën. Eigenlijk combineert PUR de mechanische eigenschappen van kunststof met de elasticiteit van rubber.
- Sterk en slijtvast
- Elastisch
- Slijtvast
- Weersbestendig
Kunststofpakkingen
De volgende kunststoffen worden veel gebruikt voor pakkingen:
POM
POM (Delrin®) is een slijt- en maatvaste kunststof. Ook is de thermische uitzetting erg laag en neemt het materiaal nauwelijks vocht op.
- Hard, sterk en oxideert niet
- Veerkrachtig en mechanisch bewerkbaar
- Goede roleigenschappen en lage wrijvingsweerstand
- Temperatuurbestendig van -50˚C t/m 100˚C
- Bestand tegen sterke basen, organische oplosmiddelen en zwakke zuren.
PTFE
PTFE (Teflon) is breed inzetbaar. Zo heeft het een uitstekende gasdichtheid. Ook heeft het goede anti-klevende eigenschappen.
- Lage wrijvingsweerstand
- Elektrisch isolerend
- Chemisch resistent en UV-bestendig
- Temperatuurbereik van -200˚C tot +250˚C
- Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie
Wij kunnen pakkingen echter uit tal van materialen vervaardigen. Meer informatie vind je op de kunststof en rubber pagina. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.
Zo maken wij pakkingen op maat
Pakkingen snijden wij op vlakbedfreesmachines. Deze machines frezen namelijk met hoge snelheid en nauwkeurigheid. Hierdoor kunnen wij kwalitatief goed gesneden pakkingen leveren. De maximale afmeting van een rubber- of kunststofpakking is bij ons 2 bij 3 meter.
Pakkingen op maat kopen via CutWise
Pakkingen en afdichtingen op maat bestel je eenvoudig via ons ordersysteem CutWise. Upload het ontwerp en ontvang al binnen 10 seconden een offerte! Kies vervolgens de gewenste levertijd en zet de offerte in één klik om in een order.
Met CutWise garanderen wij 100% leverbetrouwbaarheid. Dit betekent dat je de onderdelen gratis ontvangt, wanneer de levertijd niet is behaald.
Bestel jouw pakkingen via CutWise!
Contactgegevens
BMTEC Milling
Henry Hudsonstraat 22
7825 AG Emmen
Tel: 0591 78 54 54
E-mail: info@bmtecmilling.nl
KVK: 70716269
BTW: NL858432572B01