1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Polyurethaan snijden

Bij BMTEC Milling snijden wij polyurethaan op de vlakbedfreesmachine. Het snijden van rubber kan in elke gewenste vorm en design.

Wat is Polyurethaan?

Polyurethaan (PU of PUR) is een copolymeer dat bestaat uit harde en zachte segmenten. Deze combinatie zorgt voor uitstekende materiaaleigenschappen. Dit maakt polyurethaan sterk, slijtvast en buigzaam tegelijkertijd. Deze rubber wordt onder andere gebruikt als kunstmatig alternatief voor leder. Polyurethaan is zowel in vaste vorm als in schuim,- lijm,- kit,- en verfvorm te verkrijgen.

Eigenschappen van Polyurethaan

Polyurethaan is uiterst sterk en slijtvast. Ook is het schokbestendig, veerkrachtig en buigzaam. Daarnaast heeft deze kunststof een dempende functie en een hoge trek- en scheursterkte. Polyurethaan blijft mechanisch sterk bij zowel lage als hoge temperaturen. De temperatuurbestendigheid van deze rubber bedraagt -35˚C t/m 80˚C. Voor een korte periode kan polyurethaan zelfs temperaturen van circa 110˚C verdragen.

Toepassingen van Polyurethaan

De toepassingen van polyurethaan zijn breed. Het wordt onder andere in de bouw, detailhandel, automobiel- en medische industrie gebruikt. Zo wordt het in de bouw bijvoorbeeld toegepast in vloeren, putdeksels en isolatieplaten. Binnen de auto-industrie wordt polyurethaan toegepast in de interieur van auto’s, bumpers, koppelingsblokken en banden. In winkels zie je Polyurethaan terug als schoenzolen, surfplanken en huishoudelijk apparatuur.

Andere toepassingen van Polyurethaan:

  • Maagsonde
  • Loopwielen
  • Stootblokken
  • Skateboardwieltjes
  • Trechters
  • Schrapers (voor walsen)
  • Rakelstroken
  • Pompmembranen

Polyurethaan snijden bij BMTEC-Milling

Polyurethaan en andere rubbers snijden wij geheel op maat voor onze klanten. Wil jij polyurethaan bij ons laten snijden of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Rubber snijden bij BMTEC Milling

Wil jij Polyurethaan laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.