1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Neopreen snijden

Bij BMTEC Milling kunnen wij naast het frezen ook snijden. Zo snijden wij verschillende soorten rubbers met onze vlakbedfreesmachine. Wil jij Neopreen of een andere rubbersoort laten snijden of wil je graag meer informatie over een bepaald product? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij jou persoonlijk verder kunnen helpen.

Wat is Neopreen?

Per jaar wordt er circa 300.000 ton Neopreen geproduceerd. Neopreen is een synthetische rubber dat ook wel bekend staat als Chloropreen rubber (CR). Deze rubber wordt gemaakt uit gepolymeriseerd chloropreen en is qua eigenschappen een combinatie van EPDM en NBR rubber.

Eigenschappen van Neopreen

Neopreen kan door de hoge chloorgehalte en vlamdovendheid in pure vorm vuurbestendig zijn. Deze eigenschappen zijn echter afhankelijk van de samenstelling van het rubber. Daarnaast is het slijtvast, waterbestendig en isolerend . Ook is Neopreen warmte-, weer- en ozonbestendig. Verder is het beter bestand tegen chemicaliën dan SBR en sterker klevend dan natuurrubber. Neopreen is niet bestand tegen benzine, diesel, kerosine en andere geconcentreerde zuren en basen. Voorts verliest het bij kou zijn flexibiliteit.

Andere eigenschappen van Neopreen zijn:

  • Slijtvast
  • Veerkrachtig
  • Schokbestendig
  • Goede scheursterkte
  • Olie- en gasbestendig
  • Goede elastische eigenschappen
  • Temperatuurbestendig van -20˚C tot 80˚C

Toepassingen Neopreen

Neopreen wordt gebruikt in sectoren zoals de scheepsvaart, bouw, industrie en offshore. Een aantal voorbeelden van toepassingen waar Neopreen wordt gebruikt zijn: duikpakken, afdichtringen, (flens)pakkingen, lijm, chirurgische handschoenen en isolatiemateriaal.

Neopreen snijden bij BMTEC Milling

Wil jij Neopreen laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.