1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

SBR rubber snijden

Met onze vlakbedfrees kunnen wij diverse rubbersoorten snijden zoals Neopreen, EPDM, NBR, Siliconen, Polyurethaan, Celrubber en SBR. Wil jij SBR of een andere rubbersoort op maat laten snijden? Laat het ons weten door contact op te nemen met de klantenservice van BMTEC Milling.

Wat is SBR?

Styreen Butadieen Rubber (SBR) komt voort uit twee gepolymeriseerde monomeren: butadieen en styreen. Wereldwijd wordt 65% van alle rubberproducten gemaakt van SBR. Dit maakt SBR de meest voorkomende synthetische rubbersoort ter wereld. In vergelijking met natuur rubber is synthetisch rubber beter bestand tegen oxidatie en oliën. Ook heeft het een betere thermische stabiliteit.

SBR eigenschappen

SBR heeft goede mechanische- en elastische eigenschappen. De hardheid van SBR varieert tussen 40 en 95˚ Shore. Bij gebruik van additieven is SBR goed bestand tegen (wrijvings)slijtage en veroudering. Daarnaast heeft SBR een hoge trek- en scheursterkte en kan het temperaturen verdragen van -20˚C tot 70˚C. Verder is deze rubber dempend, isolerend en schokabsorberend. Bovendien is het bestand tegen (industrie)water, zwakke zuren en basen.

Toepassingen

SBR is de meest voorkomende synthetische rubbersoort en wordt nagenoeg in elke sector toegepast. Denk aan de machinebouw, industrie, scheepsvaart en de bouw. Hierdoor kent het vele toepassingen. Zo wordt SBR bijvoorbeeld gebruikt in autobanden, transportbanden en afdichtringen. Ook vind je deze rubber terug in veren, slangen, riemen, matten, (onder)vloeren en lagers. Vanwege de isolerende en schokabsorberende eigenschappen wordt SBR ook toegepast als trillingdemper en isolatiemateriaal. SBR is echter niet geschikt wanneer het in contact komt met minerale oliën, oplosmiddelen en koolwater- en brandstoffen.

Andere toepassingen:

  • Schoenzolen en hakken
  • Pakkingen
  • Snijplanken
  • Deur- en raamprofielen
  • Antislip matten

SBR snijden bij BMTEC Milling

Wil jij SBR laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.