1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

NBR snijden

Bij BMTEC Milling snijden wij NBR en andere rubbers op maat. Dit is mogelijk in elke gewenste vorm en design. Wil jij NBR of rubbers zoals EPDM, Neopreen, Celrubber, Siliconen, Polyurethaan of SBR op maat laten snijden? Neem gerust contact met ons op. Dan gaan wij zo snel mogelijk voor jou aan de slag.

Wat is NBR?

Nitrilbutadieenrubber (NBR) of nitrilrubber staat ook wel bekend onder de merknamen Perbunan, BUNA-N, Hycar en Nitrile. NBR is een elastomeer dat ontstaat door acrylnitril en 1,3-butadieen te copolymeriseren. De eigenschappen van NBR worden bepaald door de hoeveelheid acrylnitril. Deze gehalte kan variëren tussen de 18% en 50%. Standaard NBR bevat circa 34% acrylnitril. Hoe hoger het percentage, des te beter de mechanische eigenschappen. Ook verbetert acrylnitril de weerstand tegen olie en brandstof. Echter zorgt het ook voor temperatuursverhogingen waardoor het rubber sneller bros wordt.

Eigenschappen van NBR

NBR heeft goede mechanische eigenschappen en is ondoordringbaar voor gassen. Daarnaast is NBR bestand tegen oliën, vetten, verdunde zuren, koolwaterstoffen en smeermiddelen. Ook heeft NBR een hoge breukweerstand waardoor het goed tegen buigen kan. Verder is het bestendig tegen anorganische chemische producten met uitzondering van chloor en antioxidanten.

Andere eigenschappen van NBR:

  • Slijtvast
  • Niet volledig weer- en ozonbestendig
  • Gebruikstemperatuur van maximaal 110˚C
  • Niet bestand tegen aromatische verbindingen, ketonen, sterke zuren
  • Niet bestand tegen gehalogeneerde koolwaterstoffen en remvloeistoffen.

Toepassingen NBR

NBR wordt veel gebruikt in de auto-industrie, petrochemische industrie, medische industrie en voedingsmiddelenindustrie. Zo wordt NBR toegepast voor afdichtingen (zoals O-ringen), leidingen, kabels en riemen. Andere toepassingen van NBR zijn medische handschoenen en onderdelen van drank-vulmachines.

NBR snijden bij BMTEC Milling

Wil jij NBR laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.