1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

NBR snijden

Bij BMTEC Milling snijden wij NBR en andere rubbers op maat. Dit is mogelijk in elke gewenste vorm en design. Wil jij NBR of rubbers zoals EPDM, Neopreen, Celrubber, Siliconen, Polyurethaan of SBR op maat laten snijden? Neem gerust contact met ons op. Dan gaan wij zo snel mogelijk voor jou aan de slag.

Wat is NBR?

Nitrilbutadieenrubber (NBR) of nitrilrubber staat ook wel bekend onder de merknamen Perbunan, BUNA-N, Hycar en Nitrile. NBR is een elastomeer dat ontstaat door acrylnitril en 1,3-butadieen te copolymeriseren.

De eigenschappen van NBR worden bepaald door de hoeveelheid acrylnitril. Deze gehalte kan variëren tussen de 18% en 50%. Standaard NBR bevat circa 34% acrylnitril.

Hoe hoger het percentage, des te beter de mechanische eigenschappen. Ook verbetert acrylnitril de weerstand tegen olie en brandstof. Echter zorgt het ook voor temperatuursverhogingen waardoor het rubber sneller bros wordt.

Grootste in Benelux & Duitsland

24 uur tot uw dienst

NBR snijden bij BMTEC Milling

Wil jij NBR laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.