1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

Schuimrubber snijden

Naast SBR, Neopreen, EPDM, NBR, Siliconen en Polyurethaan kunnen wij ook Celrubber snijden op onze freesmachine. Dit materiaal kunnen wij in elke gewenste vorm snijden. Heb jij op maat gesneden celrubber nodig? Laat het ons weten door contact op te nemen met de klantenservice van BMTEC-Milling.

Wat is celrubber / schuimrubber?

Celrubber wordt ook wel schuimrubber of rubberschuim genoemd. Schuimrubber kan gemaakt worden uit de volgende vier grondstoffen: EPDM, NR, Neopreen en NBR. Deze grondstoffen hebben verschillende eigenschappen waardoor de toepassingen uiteenlopen. De juiste grondstof kiezen is dus heel belangrijk om het schuimrubber goed toe te kunnen passen.

EPDM celrubber

EPDM celrubber is geschikt voor buitentoepassingen. Deze rubber is namelijk waterdicht, weersbestendig en verweert niet. Met een rekpercentage van 400% blijft EPDM zowel elastisch bij koude als warme temperaturen. Deze rubbersoort wordt veelal toegepast als dakbedekking of als afdichtingstrip.

NR celrubber

Natuurrubber (NR) wordt geproduceerd uit latex dat gewonnen wordt uit de Braziliaanse rubberboom. NR celrubber is uiterst elastisch en heeft de beste mechanische eigenschappen van alle rubbersoorten. Het wordt onder andere toegepast in:

  • Doppen
  • Schoenen en laarzen
  • Vacuümpads
  • Autobanden, fietsbanden en fietszadels

Neopreen celrubber

Neopreen celrubber is oliebestendig en vlamdovend waardoor het veelal toegepast wordt in de offshore- en scheepsvaartindustrie. Daarnaast is het water- en weersbestendig, veerkrachtig, schokbestendig en slijtvast. Neopreen wordt bijvoorbeeld toegepast in duikpakken, isolatiemateriaal en afdichtringen.

NBR celrubber

NBR celrubber kan permanent in contact zijn met olie. Het wordt daarom vaak toegepast in de petrochemische industrie. Daarnaast heeft het een goede schokabsorptie en hoge breukweerstand. NBR kan echter niet tegen zonlicht en diverse weersinvloeden. Hierdoor is het niet geschikt voor buitengebruik. Een aantal toepassingen van NBR zijn: kabels, riemen, afdichtringen en medische handschoenen.

Grootste in Benelux & Duitsland

24 uur tot uw dienst

Schuimrubber snijden bij BMTEC Milling

Wil jij Schuimrubber laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.