1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Siliconen snijden

Bij BMTEC Milling snijden wij verschillende soorten rubbers met onze vlakbedfreesmachine. Wil jij siliconen of een andere rubbersoort op maat laten snijden? Of wil je graag meer informatie over een bepaald product? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

Wat zijn siliconen?

Siliconen zijn synthetische stoffen die bestaan uit silicium en zuurstof. Siliconen zijn rubberachtige materialen die beter bestand zijn tegen lage en hoge temperaturen dan vergelijkbare synthetische stoffen. Daarnaast is de stabiliteit bij siliconen bij verhitting groter dan die van op koolstof gebaseerde polymeren.

Eigenschappen siliconen

Siliconen zijn hittebestendig en hebben een slechte warmtegeleiding. Daarnaast zijn siliconen goed bestand tegen zonlicht, vocht, warmte, kou en zuurstof. Dit maakt het uiterst geschikt voor buitengebruik. Bovendien zijn siliconen nagenoeg onbreekbaar en niet giftig.

Toepassingen siliconen

Siliconen worden onder andere toegepast in de cosmetische industrie, medische industrie en detailhandel. Siliconen kunnen als kit, lijm, smeermiddel of stopverf gebruikt worden. Ook is het toepasbaar als grondstof voor keukengerei en andere soorten producten. Denk hierbij aan (borst)implantaten, steunzolen, mallen, poppen, fopspenen, bekers en bakvormen.

Siliconen snijden bij BMTEC Milling

Wil jij Siliconen laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.