1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

Rubbers snijden

Op de vlakbedfreesmachine snijden wij verschillende soorten rubbers waaronder SBR, NBR, EPDM, Neopreen, Polyurethaan, Siliconen en Celrubber. Dit gaat op de 0,001 millimeter nauwkeurig. Het snijden van rubber kan in allerlei verschillende designs. Zo kunnen wij elke klant voorzien van op maat gesneden rubber dat ingezet kan worden voor diverse toepassingen.

De voordelen

  • Op de 0,001 mm nauwkeurig
  • Minimale radius afwijking
  • Eenvoudig bewerkbaar
  • Elke gewenste design mogelijk
  • In meerdere diktes mogelijk
  • Diverse lengtes mogelijk
  • Voor diverse toepassingen

Vlakbedfreesmachine

Het snijden van rubber gebeurt op de vlakbedfreesmachine. De lengte en breedte van deze machine is 3 meter bij 2 meter. Dat zijn ook de maximale afmetingen van het rubber waarop gesneden kan worden. Rubber snijden gebeurt door middel van een klein scherp mesje dat door de freesmachine in het rubber wordt geplaatst. Dit gaat op hoge snelheid en op de honderdste millimeter nauwkeurig. Hierdoor kunnen wij garant staan voor kwalitatief goed gesneden rubberproducten

Het voordeel van rubber

Rubber heeft goede mechanische en elastische eigenschappen. Het is namelijk schokabsorberend, isolerend, oxidatie- en weersbestendig. Daarnaast kan het zowel lage als hoge temperaturen aan. Met een hoge trek- en scheursterkte en slijtvastheid kan rubber heel lang mee. Zo heeft EPDM bijvoorbeeld een levensduur van circa 50 jaar!

Dankzij bovenstaande eigenschappen kan rubber ingezet worden binnen diverse industrieën zoals de bouw, scheepsvaart, machinebouw en de petrochemische industrie. Binnen deze sectoren kan rubber bijvoorbeeld toegepast worden als autoband, transportband, afdichtring, isolatiemateriaal of dakbedekking.

Rubbers snijden bij BMTEC Milling

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het snijden van rubber? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden met u door.