1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

EPDM snijden

Bij BMTEC Milling snijden wij verschillende rubbersoorten, waaronder EPDM. Het snijden van rubber gebeurt met onze vlakbedfreesmachine. Ben jij op zoek naar op maat gesneden EPDM? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat is EPDM?

EPDM is een afkorting voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Wereldwijd wordt er jaarlijks circa 150 miljoen m² EPDM geproduceerd. Dit gebeurt door ethyleen, propyleen, dieen, roet, zwavel en andere vulstoffen bij elkaar te voegen en dit mengsel te kalanderen en vulkaniseren. Hieruit ontstaat het elastische materiaal EPDM. Doordat EPDM zo elastisch is, is het al 30 jaar lang enorm populair als dakbedekkingsmateriaal. Dit heeft EPDM ook te danken aan zijn lange levensduur van 50 jaar.

Eigenschappen EPDM

EPDM is uv- en weersbestendig en veroudert niet snel. Deze rubbersoort is bestand tegen logen, zouten, (vet)zuren en micro-organismen. Daarnaast is het waterdicht en verweert en vlekt EPDM niet. Het is dus uiterst geschikt voor buitentoepassingen. EPDM is bovendien het meest milieuvriendelijke product op het gebied van dakbedekkingen.

Andere eigenschappen van EPDM:

  • Rekpercentage van 400%
  • Niet vlamdovend
  • Niet bestand tegen aardolieproducten
  • Blijft elastisch bij temperaturen van -35˚C tot 120˚C

Toepassingen EPDM

EPDM wordt veel ingezet in de bouw en automobielsector. Zo wordt EPDM onder meer toegepast in afdichtingstrips van ramen en deuren, gevelbekleding, transportbanden, riemen, afdichtringen, (tuin)slangen, elektrische isolatie en afdichtingen van vijvers en waterbassins. Ook wordt het ingezet als dakbedekking voor bijvoorbeeld garages, overkappingen, caravans, dakkapellen, dakgoten en tuinhuizen.

EPDM snijden bij BMTEC Milling

Wil jij EPDM laten snijden of heb je vragen over de eigenschappen of toepassingsmogelijkheden van het materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou graag hierover.