Rubber snijden
Op onze vlakbedfreesmachines snijden wij meerdere rubbersoorten. Een vlakbedfreesmachine snijdt het rubber op hoge snelheid met een dun scherp mesje.
Dit gaat op de honderdste millimeter nauwkeurig waardoor wij garant kunnen staan voor kwalitatief goed gesneden rubberproducten. Onderstaande rubbers kunnen gesneden worden bij een maximale afmeting van 3 bij 2 meter.
Naast het snijden van rubbers kun je ook bij ons terecht voor het laten frezen van kunststoffen. Bij vragen kun je ons altijd contacteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Celrubber / Schuimrubber
Siliconen
Neopreen
EPDM
NBR rubber
SBR rubber
Polyurethaan
Rubbers snijden bij BMTEC Milling
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het snijden van rubber? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden met u door.
Waarom rubber?
Rubbers zijn flexibel, schokabsorberend en veerkrachtig. Hierdoor kun je het voor verschillende doeleinden inzetten. Zo kun je rubber bijvoorbeeld buiten gebruiken als dakbedekking. Met uitzondering op NBR rubber zijn de meeste rubbers namelijk water- en weersbestendig. Daarnaast kun je het als afdichting gebruiken, aangezien rubber ondoordringbaar is voor gassen en stof. Ook kun je rubber toepassen als isolatiemateriaal. Rubber geleidt warmte namelijk slecht en is bovendien lucht- en geluiddicht.
Meest geproduceerde rubbersoort: SBR
65% van alle rubberproducten is gemaakt uit SBR. Dit maakt SBR rubber de meest geproduceerde rubbersoort. Dit is ook niet zo gek, aangezien SBR rubber hele goede eigenschappen bevat. In tegenstelling tot natuurrubber is het namelijk niet alleen bestand tegen wrijving, maar ook tegen oliën en oxidatie. Daarnaast heeft het een hogere trek- en scheursterkte en een betere thermische stabiliteit dan natuurrubber.
Minimale en maximale temperaturen
Rubbers zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen. De minimale en maximale temperatuurbestendigheid verschilt echter wel per rubbersoort. Zo is SBR rubber bestand tegen een minimale temperatuur van -20˚C en maximale temperatuur van 70˚C. Terwijl EPDM temperaturen van -30˚C tot maximaal 120˚C aankan.
Is rubber bestand tegen aardolie?
Over het algemeen zijn rubbers bestand tegen zwakke zuren en basen. Echter zijn er niet veel rubbers bestand tegen aardolieproducten. Dit is wel het geval bij Neopreen, dat ook wel bekend staat als Chloropreen. Neopreen wordt daardoor vaak ingezet in de petrochemische industrie.
Waar wordt rubber voor gebruikt?
Naast de petrochemische industrie kun je rubber ook toepassen in de bouw, automobielindustrie en voedingsmiddelenindustrie. Andere sectoren waar rubber wordt toegepast zijn:
- Luchtvaart
- Elektrotechniek
- Cosmetische industrie (Siliconen rubber)
- Medische industrie
- Detailhandel
- Scheepsvaart
- Machinebouw
Zo worden rubbers onder andere gebruikt als: afdichting, keukengerei, dakbedekking, isolatiemateriaal, kabel, riem, schoenzool, pakking, antislipmat, stootblok en deur- en raamprofielen.
EPDM wordt bijvoorbeeld al 30 jaar lang gebruikt als dakbedekkingsmateriaal voor garages, overkappingen en tuinhuizen. EPDM is daar uiterst geschikt voor, aangezien het weersbestendig is en het niet vlekt of verweert. Bovendien heeft het een rekpercentage van 400% en een levensduur van circa 50 jaar!