1200m2 machinepark

ISO 9001:2015

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

Kunststoffen frezen

Bij BMTEC Milling frezen wij diverse kunststoffen op maat zoals POM, HDPE, HPL, Dibond, PTFE, PMMA en nog veel meer. Het frezen kan zowel op de CNC-freesmachine als op de vlakbedfreesmachine. Met deze machines kunnen wij graveerfrezen, randfrezen en doorfrezen.

CNC-freesmachine en vlakbedfreesmachine

De CNC freesmachine heeft een bewerkingsoppervlakte van 1000 x 600 x 600 millimeter. Hier kunnen kunststoffen gefreesd worden tot een dikte van 600 millimeter. De vlakbedfreesmachine kan kunststof van maximaal 3 bij 2 meter frezen. De dikte van het materiaal dat op de vlakbedfreesmachine gefreesd kan worden, is afhankelijk van het soort kunststof. Het frezen gaat op de honderdste millimeter nauwkeurig. Daarnaast zijn beide freesmachines voorzien van verschillende frezen en gereedschappen. Hierdoor kan het materiaal in elk gewenste design gefreesd worden.

De voordelen

  • Op de 0,01 mm nauwkeurig
  • Rand,- graver, - en doorfrezen mogelijk
  • Minimale radius afwijking
  • Eenvoudig te bewerken
  • Meerdere gereedschappen
  • In elk gewenste design
  • In meerdere materiaaldiktes mogelijk

Het voordeel van kunststoffen

Het toepassen van kunststof wordt steeds populairder. Dit komt vanwege de vele voordelen dat kunststof met zich meebrengt. Zo zijn kunststoffen zoals POM en PP weer- en roestbestendiger dan staal en zijn PMMA en PC sterker dan glas. Daarnaast zijn de meeste kunststoffen isolatoren, chemisch resistent, hittebestendig en licht van gewicht. Bovendien zijn kunststoffen recyclebaar én voordelig voor jouw portemonnee

Randfrezen, graveerfrezen en doorfrezen

Er zijn drie manieren om kunststoffen te frezen, namelijk graveerfrezen, randfrezen en doorfrezen. Deze bewerkingsmogelijkheden zijn ook te combineren. Bij het graveerfrezen wordt alleen de toplaag bewerkt om zo vormen of teksten in het materiaal te kunnen graveren. Tijdens het randfrezen wordt de rand van de kunststof bewerkt. Bij het doorfrezen gaat de frees volledig door het materiaal heen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er bepaalde vormen uit het materiaal gefreesd moeten worden of als er schroefdraad of gaten erin geboord moeten worden.

Kunststof frezen bij BMTEC Milling

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het frezen van kunststof? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden met u door.